Di̇reksi̇yon Dersi̇ Bakırköy
Buradasınız: Anasayfa / Blog
15 Nisan 2024, Pazartesi
Direksiyon Dersi Bakırköy
Direksiyon dersi Bakırköy olarak İstanbul’da hizmet vermekteyiz.
Direksiyon Dersi Bakırköy

Direksiyon Dersi Bakırköy

 

Direksiyon dersi Bakırköy olarak İstanbul’da hizmet vermekteyiz. Bildiğiniz üzere İstanbul gibi büyük ve görkemli bir şehirde insanların birbirine çarpmadan sokakta yürümesi yada metro duraklarına geldiklerinde itilmekten dolayı inip binmesi dahi zor olmaktadır. Tüm bunların yanı sıra trafiği ise bir hayli akıcı ve yoğun olmaktadır. Bunun için bu tür trafik bölgelerinde araçlarınızı kullanırken çok daha dikkatli olmanız gerekmektedir. Öyle ki trafik bölgelerinde birden fazla tehlike sizi bekliyor olmaktadır. Dikkatsiz araç kullanımı ise bu tür tehlikeli durumların çok daha aktif hale getirilmesine neden oluyor. Devamında ise mal ve can kayıpları yaşatarak insanları zor durumlara itiyor.

Hemen hemen her gün trafik ortamlarında bizlere sinir krizleri geçirtecek durumda olan olaylar ile karşı karşıya geliyoruz. Bundan dolayı bu tür durumlar ile baş etmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Özellikle ülkemiz de yol virajları ne yazık ki çok yanlış şekilde oluşturuluyor. Virajlar oluşturulurken normalde araçların savrulmasını engellemek için içe doğru oluşturulur. Fakat ülkemizin bir çok yerinde bu tür virajlar ise tersi yönde inşa edilmiştir. İşte bu virajlarda en düşük hız seviyesinde yol almamız gerekiyor ve ani dönüş manevraları yapmak yerine aracı daha yavaş ve kontrollü çevirmemiz gerekmektedir. Ülkemizde şoförlerin bir çoğu sinyal kolunun ne olduğunu dahi bilmemektedir. Bu yüzden sinyal vermeden şerit değiştiren araç sürücüleri ülkemiz de acemi sürücüler olarak kendilerine yer bulur. Aslına bakacak olursanız bu terim oldukça doğru olmaktadır. Bizden alacak olduğunuz direksiyon eğitimi esnasında direksiyon eğitmen hocalarımız bu ve bunun gibi konular üzerinde oldukça hassas davranmaktadır. Tüm bu konuların yanı sıra trafik işaret ve levhalarının ne anlama geldiğini çok iyi bilmemiz gerekiyor. Özellikle büyük şehir trafiklerinin sıkışıklığının en büyük sebeplerinden biri de sürücülerin levhalar hakkında bilgisiz olmalarıdır.

Ülkemizde yaklaşık olarak her gün 650 ve her saat başına tahminen 30 kaza olmaktadır. Bu kazalar da ise 10 ile 20 arası insan ölmektedir. Ayrıca ortalama 250 kişi de yaralanmaktadır. Her yıl ise ortalama olarak 6-7 bin kişinin trafik kazaları sonucu hayatını kaybettiği bilinmektedir. Bu yüzden sürücü ve sürücü adaylarının direksiyon dersi konusunda büyük bir titizlik göstermesi gerekmektedir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın